Zdravstvo

Vesti :: Tri nova slučaja obolevanja od novog gripa u Srbiji

xxxZaključno sa jučerašnjim danom, prema podacima Nacionalne referentne laboratorije za respiratorne viruse Instituta za virusologiju, vakcine i serume Torlak, potvrđeno je 705 slučajeva obolevanja od gripa izazvanog novim tipom virusa A (H1N1), što je više za tri nova slučaja, saopštio je danas Institut za javno zdravlje Srbije "Batut".

Registrovana su 83 smrtna ishoda od ove vrste gripa, a najčešći faktori rizika identifikovani kod umrlih osoba su dijabetes, kardiovaskularna oboljenja, gojaznost i hronična oboljenja pluća. Na bolničkom lečenju nalazi se 40 osoba sa oboljenjima sličnim gripu, od kojih su dva na respiratoru.
Prema podacima instituta i zavoda za javno zdravlje, zaključno sa jučerašnjim danom na teritoriji Srbije vakcinisane su 154.023 osobe.
Epidemiološka situacija se procenjuje kao "nesigurna" zbog prisustva pandemijskog virusa A (H1N1) na teritoriji Republike Srbije i nepovoljnih faktora koji mogu dovesti da naglog pogoršanja epidemiološke situacije, piše u saopštenju "Batuta".

Izvor: BLIC 08.03.2010.

Arhiva vesti...»

Vaši komentari:

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentaraDetalji strane
apoteka prirodni preparati
Kreme i Melemi