Zdravstvo

Vesti :: Udruženje privatnih lekara: Više od 50% građana leči se kod privatnika

xxxViše od 50 odsto stanovnika Srbije koristi usluge privatnog zdravstva, 50 odsto dijagnostičke i specijalističke usluge, 65 odsto ginekološke, a 80 odsto laboratorijske i stomatološke usluge, rekao je predsednik Udruženja privatnih lekara Srbije Višeslav Hadži-Tanović.

Prilikom otvaranja Prvog kongresa privatne lekarske prakse koji je danas počeo u Beogradu, Hadžitanović je istakao da privatno zdravstvo u Srbiji broji 8.500 registrovanih zdravstvenih subjekata, od čega 4.500 čine privatne zdravstvene ustanove sa više od 2.000 ultrazvučnih aparata i oko 50 skenera i magnetnih rezonanci.
"Danas se navršava 20 godina od kako je Zakonom o ličnom radu, posle 40 godina zabrane, ponovo dozvoljen rad privatne lekarske prakse u Srbiji", rekao je Hadži-Tanović.
On je dodao da je privatna lekarska komora Srbije, sada udruženje, tokom proteklih 20 godina bila nosilac zahteva za promenama u zdravstvu i društvu, sa ciljem da se unapredi struka, promeni menadžment u zdravstvu, ispoštuju prava pacijenata i zaštiti lekarska profesija.
Prvi kongres privatne lekarske prakse danas i sutra održava se u hotelu "Kontinental", u organizaciji Udruženja privatnih lekara Srbije, sa ciljem da pokaže svu snagu srpskih doktora koji su znanjem i stručnošću na nivou standarda EU.
Dvodnevnim programom Kongresa biće obuhvaćena mnogobrojna predavanja i simpozijumi o kardiologiji, oftalmologiji, onkologiji, psihijatriji, ginekologiji o kojima će govoriti eminentni stručnjaci.

Izvor:BLIC

Arhiva vesti...»

 

Vaši komentari:

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentaraDetalji strane
apoteka prirodni preparati
Kreme i Melemi