Zdravstvo

Vesti :: Uklonjeno dve tone lekova

uništavanje lekovaViše od dve tone lekova i raznih drugih opasnih farmaceutskih proizvoda, kojima je prošao rok trajanja, u subotu je bezbedno uklonjeno

Više od dve tone lekova i raznih drugih opasnih farmaceutskih proizvoda, kojima je prošao rok trajanja, u subotu je bezbedno uklonjeno iz napuštene i trošne kuće u centru Jagodine, u Ulici Milana Mijalkovića 7. Otpad je prevezen do skladišta specijalizovane firme „Dra grup" iz Subotice, gde će biti uskladišten do dobijanja dozvole za trajno zbrinjavanje i uništavanje u nekoj od država EU.

- Cena uklanjanja 2.035 kilograma opasnog otpada je oko 10.000 evra i to će platiti sadašnji vlasnik kuće Toma Šalja. To nije u redu, jer je on vlasnik kuće od novembra prošle godine, dok je od 2004. godine, kada je vlasnik bila firma „Jagodina lek", kuća promenila nekoliko vlasnika - kaže republička ekološka inspektorka Gordana Simić. - Ne možemo da utvrdimo čiji je ovo otpad, da li je tu bio deset godina ili je sa neke lokacije prenet u međuvremenu. Menjali su se vlasnici kuće, oni taj otpad ne pominju.

Kako „Novosti" saznaju, u toku je pretkrivični postupak, u kome policija u saradnji sa tužilaštvom prikuplja dokaze koji bi, u krajnjem slučaju, mogli da dovedu do podnošenja krivične prijave protiv odgovornih za lagerovanje opasnog farmaceutskog otpada.

Izvor: NOVOSTI.12.02.2012.

Ahiva vesti...»

 

Vaši komentari:

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentaraDetalji strane
apoteka prirodni preparati
Kreme i Melemi