Zdravstvo

Vesti :: Uskoro počinje zamena zdravstvenih knjižica

zamena knjižicaZamena papirnatih zdravstvenih knjižica elektronskim zdravstvenim karticama počeće do kraja ovog meseca i biće završena do kraja iduće godine, najavili su danas direktori Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje i Zavoda za izradu novčanica.

Nova zdravstvena kartica će koštati 500 dinara i imaće rok važenja od deset godina, a za oko dva miliona najsiromašniojih građana biće potpuno besplatna, rečeno je na konferenciji za novinare.

Projekat zamene papirnih zdravstvenih knjižica obavljaće se u dve faze. U prvoj fazi od jula do septembra predviđeno je, u okviru pilot - projekta, izdavanje 80 hiljada elektronskih kartica za Kolubarski okrug, dok će druga faza početi od oktobra ove godine u celoj zemlji.

Najznačajnija prednost za građane i poslodavce je to što više neće biti neophodno da zbog overe knjižice odlaze u filijale Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje i preuzimaju markice, što će značajno smanjiti vreme koje je odvajano za te administrativne poslove.

Direktor Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Momčilo Babić i direktor Zavoda za izradu novčanica Mirko Petrović potpisali su, u prisustvu guvernera NBS Jorgovanke Tabaković, ugovor o izradi sedam miliona kartica.

Izvor: BLIC 19. 06. 2013. god.

Arhiva vesti...»

Vaši komentari:

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentaraDetalji strane
apoteka prirodni preparati
Kreme i Melemi