Zdravstvo

Vesti :: Vantelesna oplodnja: Zajedno osam klinika

zajedno osam klinikaOtvoren tender za uključivanje privatnika u postupak VTO, rezultati u ponedeljak. Biće omogućena vantelesna oplodnja za 450 parova

TENDER za uključivanje privatnih klinika u proces vantelesne oplodnje, koji je raspisan po hitnom postupku, u sredu je otvoren, a rezultati će se znati u ponedeljak. Ukoliko dokumentacija bude ispravna, u Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje kažu da će do kraja sledeće nedelje već biti potpisani ugovori o saradnji, kako bi se što pre započelo sa postupkom vantelesne oplodnje o trošku države.

Ovaj put bili su pozvani svi ponuđači koji su učestvovali u prethodnim postupcima. U Fondu su tada rekli da će, ukoliko budu još jednom dostavljene nepotpune ponude, biti primorani da raspišu međunarodni tender, na kojem bi učestvovale i strane klinike.

- Postojala je samo jedna ponuda, koju čini konzorcijum od osam klinika, uključujući i ”Prenatal” iz Novog Sada, koji je do sada odvojeno konkurisao - kaže Sanja Mirosavljević, portparol RFZO. - Komisija će detaljno da pregleda svu papirologiju, a očekujemo da su ovaj put klinike dostavile zakonom propisanu dokumentaciju. Ukoliko sve bude ispravno, do kraja nedelje biće potpisani ugovori sa klinikama.

Hitnom javnom nabavkom biće omogućena vantelesna oplodnja za 450 parova. Za ovu intervenciju namenjeno je 111 miliona dinara.

Vantelesna oplodnja o trošku države obavlja se u četiri državne klinike, a zbog prebukiranosti, jer na ovaj postupak već čeka oko 600 parova, Fond je dobio saglasnost Ministarstva zdravlja da opet uključi privatnike u posao. RFZO finansira program vantelesne oplodnje i do sada je bilo oko 7.000 pokušaja.

Izvor: NOVOSTI 13. 12. 2012.god.

Arhiva vesti...»

Vaši komentari:

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentaraDetalji strane
apoteka prirodni preparati
Kreme i Melemi