Zdravstvo

Vesti :: Vladu baš briga za Tomičine brljotine, Izvor:Alo

xxxU vladajućim strukturama niko se ne usuđuje da ozbiljno shvati pritisak javnosti da ministar zdravlja Tomica Milosavljević, posle devetogodišnjeg mandata ispunjenog mnogobrojnim propustima, ponudi ili dobije otkaz iz Vlade Srbije. Stranke bez komentara o stanju u zdravstvu

Samo u proteklih nekoliko dana zbog pogrešnih dijagnoza umrle su dve bebe stare 16, odnosno 18 meseci, Natalija Tešić i Igor Knežević, a slučajevi teško objašnjivih smrti u zdravstvenim ustanovama širom Srbije ne mogu se ni nabrojati.
Članovi kabineta Mirka Cvetkovića sa kojima smo juče razgovarali nisu želeli da komentarišu eventualnu odgovornost ministra u učestalim greškama u zdravstvenom sistemu.
- Zaista ne mogu da komentarišem događanja u zdravstvu jer vodim resor lokalne samouprave - rekao nam je ministar Milan Marković (DS).

Iz kabineta zaštitnika građana Saše Jankovića poručili su da on sada nije voljan da se upušta u komentare.
U odbranu stranačkog kolege stala je Snežana Stojanović-Plavšić, bivša predsednica odbora za zdravstvo. Ona za „Alo!" tvrdi da je Milosavljević dokazao da je najbolji ministar zdravlja.
- Ovi slučajevi treba da se ispitaju. Ne vidim da ministar može biti odgovoran ukoliko od nekoliko desetina lekara jedan ili dva pogreše. Dokaz da sistem funkcioniše je veliki broj rešenih slučajeva - kaže Snežana Stojanović-Plavšić. Ona naglašava da je Milosavljević reformisao zdravstvo i poručuje da javnost treba da se priseti kako je sistem funkcionisao tokom devedesetih godina.

Milosavljević: Svaki smrtni slučaj je tragedija

Ministar zdravlja Tomica Milosavljević je juče, i pored insistiranja novinara, zamolio predstavnike medija da ne traže od njega komentar na smrt male Natalije Tešić, rekavši da je sve navedeno u izveštaju o vanrednoj proveri kvaliteta rada u Domu zdravlja Novi Beograd. Milosavljević je dodao da nekoliko nepovoljnih objavljenih izjava baca senku na sve pozitivno što se uradi u zdravstvenom sistemu, dodajući da je strašno kada se izgubi ljudski život, da je to tragedija naročito kad se desi u zdravstvenim ustanovama. Prema njegovom mišljenju, nekorektan je stav medija, koji prikazuju samo ono što njima odgovara.

Arhiva vesti...»

Vaši komentari:

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentaraDetalji strane
apoteka prirodni preparati
Kreme i Melemi