Zdravstvo

Vesti :: Vršački Dom zdravlja "zasijao"

xxxVrščani od pre par dana preglede u Domu zdravlja mogu zakazivati lično ili pozivom na telefon 013/809-000, a u svim objektima postavljeni su i infopultovi, kaže za Radio-televiziju Vojvodine Marija Kulić iz PR službe opštine Vršac, što je već dovelo do smanjenja gužvi u ambulantama.

Za modernizaciju i rekonstrukciju šaltera za elektronsko zakazivanje utrošeno je oko 2 miliona dinara iz budžeta Vršca, kaže portparol opštine, dodajući da ce zvanična prezentacija projekta, uz prisustvo predsednika opštine Čedomira Živkovića, člana opštinskog veća za privredu i zdravstvo Bojana Mandića i direktora Doma zdravlja Rodike Petku biti u petak 19. februara.

Inače, vrščani u ovoj godini planiraju još nekoliko značajnih investicija koje ce dovesti do poboljšanja zdravstvenih usluga u tom gradu.

Kako Marija Kulić najavljuje, planirano je da na proleće počne kompletno uređenje drugog sprata Doma zdravlja (površine 850 metara kvadratnih) gde će biti smešten novi dijagnostički centar, pet ordinacija preventivne ginekologije, sala za edukaciju i sala za rad sa trudnicama.

Procenjena vrednost ove investicije koja ce se finansirati iz sredstava samodoprinosa je oko 25 miliona dinara, a radovi bi trebalo da budu završeni do jeseni.

U 2010. godini planirana je i rekonstrukcija ambulanti u mestima: Pavliš, Mesić, Straža, Jablanka, Sočica, Markovac i Orešac, a trenutno se završava uređenje ambulanti u Velikom Središtu i Kuštilju.

Izvor; RTV 18.02.2010.

Arhiva vesti...»

Vaši komentari:

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentaraDetalji strane
apoteka prirodni preparati
Kreme i Melemi