Zdravstvo

zdravlje - istraživanja

 

Vitamin E oslabljuje kosti i "pomaže" osteoporozi

Japanski naučnici su objavili da su pronašli vezu između konzumiranja vitamina E i degenerativne bolesti kostiju - osteoporoze. Nova studija će baciti senku na uzimanje suplemenata u ishrani kako bismo nadomestili nedostatak nekog vitamina.

vitamin E dobre i lioše karakteristike Nakon proučavanja ponašanja miševa pri uzimanju suplemenata zaključeno je da je dodavanje vitamina E uticalo na stanjenje kostiju miševa, što ih je učinilo podložnijim oboljenjima kostiju.

Osam sedmica nakon ishrane koja je uključivala dodatak vitamina E, miševi su dobili osteoporozu, objavljeno je u žurnalu Medicina prirode.

Vođa istraživačkog tima, Shu Takeda, je rekao da vitamin E stimuliše ćelije koje oslabljuju kosti i polako ih u potpunosti uništavaju, prenosi agencija AFP.

Osteoporoza je bolest kostiju koja nastaje istanjivanjem kostiju, a zatim utiče i na gustinu kostiju. Često pogađa starije ljude i to uglavnom žene, koje su, kada jednom obole od osteoporoze, podložnije lomovima kostiju.

Vitamin E se uglavnom nalazi u ulju i nekom koštunjavom voću, poznat je kao prirodan antioksidant i veruje se da usporava starenje.

mart 2012-god

 

 

Vaši komentari:

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentaraDetalji strane
apoteka prirodni preparati
Kreme i Melemi