Zdravstvo
APOTEKA » prirodna kozmetika » NEGA KOŽE » MORINGA ulje

NEGA KOŽE

Prirodna kozmetika za negu kože i tela


MORINGA ulje
klikni za veći sliku

MORINGA ulje

Prirodno ulje za negu kože i kose

cena: 960,00 din.

narudžba-proizvoda

Pakovanje: 50 ml
Poreklo: Indija
Plaćanje: Pouzećem
Isporuka: 1-2 dana
Dostavu plaća: Kupac

Ulje Semena Moringe, korišćeno u preparatima i melemima za negu kože još od vremena drevnog Egipta, je lagano ulje koje se lako nanosi i apsorbuje u kožu. Vitamini A, B,C, E, nezasićene masne kiseline i palmitinska, oleinska i linolinska kiselina takođe donose ogromne kvalitete ovlaživanja i prehrane kože.

Ulje Semena Moringe sadrži 1700 antioksidanasa i eksperti ga smatraju jednim od „najznačajnijih ikada otkrivenih kozmetičkih ulja". Zbog njegove visoke koncentracije antiseptikih i anti-upalnih svojstava, Ulje Semena Moringe pomaže pri uklanjanju finih linija i bora i koristi se za pročišćavanje i lečenje kože.
Moringa drvo raste prirodno u Indiji, Gani i Zapadnoj Africi i već se hiljadama godina smtra čudesnim drvetom. U preparatima i melemima za negu kože koristi se još od vremena drevnog Egipta. Ulje koje se dobija presovanjem njegovog smena je prepuno masnih kiselina koje podižu blistavost kože.
Moringa ulje ima nemerljivu kozmetičku vrednost i koristi se za negu kože, tela i kose kao ovlaživač i kondicioner. Citokinini koje sadrži su jedan od glavnih razloga zašto je Moringa tako visoko cenjena. Najmoćniji citokinin je zeatin. Po ovome pitanju je moringa potpuno zasebna klasa, „sadrži hiljadu puta" više zeatina od bilo koje druge biljke.
Sa njegovom visokom koncentracijom antiseptičkih i antiupalnih svojstava koristite ulje semena moringe kao pomoć kod manjih problema sa kožom. Odlično je kod psorijaze i ekcema. Smanjuje pojavu finih linija i bora, pročišćava kožu.
Moringa ulje pomaže izgradnju kolagenski vlakana u koži budući da je bogato vitaminom A. Može se koristiti i kao blagotvorni piling za kožu. Poznato je da je sadržaj vitamina A u ulju moringe 4 puta veći od onoga kod šargarepe.

Sem što je bogato vitaminom A, ulje moringe se razmeće svojim bogatstvom vitaminom C ili aksorbinskom kiselinom. On deluje kao potentni antioksidant u telu i pomaže kod lečenja rana, održavanja kožnog tkiva i zamene oštećenog. Ulje ima 0.5 od vitamina C u pomarandži. Iako je ulje masno, lako se apsorbuje od strane kože i pomaže održavanje vlažnosti. Kada se ovo ulje doda sjaju za usne, uljima za lice i kremama, čini kožu mekom i ostavlja je nakon upotrebe sjajnom.

Primena Moringa ulja:

  • Za negu i protiv starenja kože
  • Antioksidantima i nutricijentima snižava nivo slobodnih radikala u koži.
  • Koristan je kod uklanjanja zagađenja usled okoline iz kose i sa tela.
  • Na prirodan način detoksifikuje i čisti.
  • Potpomaže prirodni sjaj i zdravlje kože.
  • Pomaže uklanjanje bora, bubuljica, mitisera i ljuspica.
  • Blagotvoran je kod raznih poremećaja na koži i skalpu.
  • Pomaže kod psorijaze i ekcema.
  • Za negu kose

Način upotrebe Moringa ulja:

Stavite par kapi na dlan. Protrljajte ih i nanesite na lice, vrat, kosu ili gde god je to već potrebno. Nežno utrljajte Ulje Semena Moringe ispod očiju i preko bora radi intenzivnog ovlaživanja i kako biste smanjili pojavu finih linija. Za tretman manjih problema i mrlja na koži na zahvaćeno područje nanesite veću količinu ulja.

Pogledajte i druge proizvode od Moringe: Moringa prah, Moringa čaj, Moringa sapun


Saznajte sve o koprivi na ovom linku:
lekovitasvojstva.com e-magazin o biljkama

 

Vaši komentari:

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentara







Kreme i Melemi