Zdravstvo

knjige o bolestima1."SRCE" - porodični informator o bolestima srca - II izdanje
Autor dr. sc. med.  Živojin Jonjev

xxxLeft

porodični informator o oboljenjima srca

Drugo, dopunjeno izdanje knjige izdate 2009. godine
format: C/5(162x229 mm)
strana: 186 sa 48 ilustracija.

izdavač i autor: dr. sc. med. Živojin Jonjev
tiraž: 3000 primeraka.
 
nemamo na lageru


Novosadski kardiohirurg dr sci. med. Živojin Jonjev je na jednostavan, jasan i zanimljiv način napisao prvi nacionalni, porodični informator o oboljenjima srca. Knjiga je nastala kao rezultat osamnaestogodišnjeg aurotovog iskustva i rada sa hirurškim kardiovaskularnim bolesnicima i sadrži niz informacija o mnogim opcijama savremene dijagnostike i lečenja srčanih oboljenja.
Autor je u ovoj knjizi opisao anatomiju i fiziologiju kardiovaskularnog sistema, faktore rizika, testiranje srčanog rada, dijagnostiku srčanih oštećenja i prikazao razna srčana oboljenja (od infarkta srca do aritmije i oštećenja srčanih zalistaka), glavne kardiohirurške tehnike i druge postupke lečenja (od korišćenja lekova do postavljanja "stentova" i efektofizioloških ablacija).U knjizi se nalazi i ono što nedostaje našoj zdravstvenoj literaturi, a od posebnog je značaja za samog pacijenta. Reč je o uputstvima za izbor lekara, bolnice i proceni kredibiliteta lekara.
Knjiga je obogaćena većim brojem ilustracija i dopunskim objašnjenjima koja olakšavaju njeno čitanje i čine knjigu pristupačnom čak i osobama sa skromnim medicinskimm predznanjem. Van svake sumnje je da će sadržaj ove knjige biti zanimljiv ne samo operisanim pacijentima, već i budućim kandidatima za operativni zahvat na srcu, kao i njihovoj rodbini i prijateljima, jer može doprineti da prevencija, lečenje i nega srčanih bolesnika bude adekvatna i pravovremena, a život mnogih osoba duži i kvalitetniji. Knjiga je od značaja i medicinskom osoblju jer se na jednom mestu nalaze odgovori na brojna pitanja koja su autoru knjige postavljali pacijenti, ili koja je on sam sebi postavljao tokom svoje kliničke prakse.
Pročitajte recenziju knjige koju je napisao Akademik prof. dr. Miodrag Ostojić.(recenzija doc.)


 

Vaši komentari:

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentaraDetalji strane
apoteka prirodni preparati
Kreme i Melemi