Zdravstvo

Vesti :: VMA nije zatvoren za civile

xxxDanas će biti potpisan ugovor sa VMA o lečenju civila u toj ustanovi, potvrđeno je za RTS u Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje.

Po ugovoru RFZO i te zdravstvene ustanove 40 odsto pacijenata na VMA mogu da budu civili, a ukoliko VMA poveća obim posla i primi više pacijenata, kao što se dešavalo i prethodnih godina, praviće se aneks ugovora o naknadnom plaćanju.

Profesor doktor Ranko Raičević, pukovnik s Vojnomedicinske akademije, rekao je za RTS da je potpisivanje ugovora posle Nove godine uobičajena procedura.

Kako je objasnio, ugovor se najpre proučava, pa se čeka saglasnost nadležnih. Potpisivanjem ugovora stavljamo tačku na nepotrebne spekulacije, rekao je dr Raičević.

Ističe da osoblje Vojnomedicinske akademije ne deli pacijente na vojne i civilne, kao i da je više od 500 osiguranika Fonda, od ukupno nešto više od 700 pacijenata, trenutno na VMA.

Doktor Raičević objašnjava da na VMA mogu da se leče osiguranici iz Beograda sa vanrednim uputom lekara ili specijaliste, odnosno pacijenti iz unutrašnjosti ako imaju odgovarajuće mišljenje komisije.

Izvo: RTS 19. 01. 2016.

Arhiva vesti...

Detalji strane
apoteka prirodni preparati
Kreme i Melemi