Zdravstvo

zdravstvena zaštita

 

ZDRAVSTVENA KNIŽICA

Overa zdravstvene knjižice


Osiguranici Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje(RFZO) pravo na zdravstvenu zaštitu ostvaruju na osnovu overene zdravstvene knjižice.
Zdravstvena knjižica
dobija se prilikom prijave na zdravstveno osiguranje u nadležnoj filijali , odnosno ispostavi RFZO. Zdravstvena knjižica, mada se retko kad traži, važi samo uz ličnu kartu.
Zaposlenima i članovima njihovih porodica knjižice overava poslodavac lepljenjem specijalnih hologramskih markica koje kupuje u RZZO.


zdravstvena knjižica

izgled zdravstvene knjižice

 

Hitnu zdravstvenu zaštitu sve ustanove su dužne da pruže svim građanima, bez obzira na to da li imaju knjižicu, kao i da li je ona overena.

 

Overa zdravstvenih knjižica za zaposlene na šest meseci

Pravilnikom o izmenama i dopunama Pravilnika o ispravi o zdravstvenom osiguranju i posebnoj ispravi za korišćenje zdravstvene zaštite („Sl.glasnik RS" br.89/11 i 91/11-ispr.) koji je stupio na snagu 03.12.2011. godine propisano je da se zdravstvene knjižice za zaposlene overavaju na šest meseci.

RFZO sreda, 28 decembar 2011


Doprinosi za obavezno zdravstveno osiguranje

Visina doprinosa za lica koja se uključuju u obavezno zdravstveno osiguranje određuje se kvartalno. Za period od 01.11.2011. do 01.02.2012. godine iznosi 2.314,50 dinara mesečno.

 Povezani naslovi:

» Nova pravila za overu zdravstvene knjižice
» Nema lečenja bez knjižice

Vaši komentari:

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentaraDetalji strane
apoteka prirodni preparati
Kreme i Melemi