Zdravstvo

zdravlje - istraživanja

 

Uskoro krema koja leči karcinom kože

krema za rak kožeKrema koja bi mogla izlečiti karcinom kože bez operacije mogla bi spasiti dva miliona ljudi godišnje. Kremu treba naneti na kancerogeno tkivo, ostaviti da deluje dva sata i pacijent je izlečen, to je ideja kakvu naučnici imaju godinama, a sada će takva krema biti dostupna.


Naučnici tvrde da postoje minimalni rizici kontraindikacija, a tretman ne ostavlja nikakve ožiljke. Do sada se 700 pacijenata podvrglo probnom testiranju, a uspeh je zabilježen u čak 95 posto slučajeva.

"Neki pacijenti moraju proći kroz užasne hirurške intervencije u kojima im odstranjuju delove tkiva i kože i ostavljaju im trajne ožiljke. Nadamo se da će krema pomoći svim ljudima koji imaju karcinom", rekao je Oliver Buck, šef tima naučnika koji su kreirali kremu, prenosi Daily Mail.

Tretman nije uspešan samo kod malignog melanoma, najsmrtonosnijeg oblika karcinoma kože, ali naučnici su optimistični da će i za tu vrstu karcinoma biti pronađen lek.

Najveći broj kožnih karcinoma kod pacijenata mora se odstraniti hirurškim putem, međutim, negdje su karcinomi duboko usađeni u predjelu nosa, očiju ili ušiju i ne mogu se odstranjivati, nego se pacijenti podvrgnu hemoterapiji koja nosi niz drugih komplikacija.

Tretman kremom je bezbolan i njeni satojci nisu skupi pa se tako vjeruje da će biti dostupna svim pacijentima. Ukupno 85 % pacijenata je izlečeno nakon jednog tretmana, a 95 % njih nakon tri tretmana.

Januar 2012. god.

Vaši komentari:

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentaraDetalji strane
apoteka prirodni preparati
Kreme i Melemi