Zdravstvo

zdravlje - istraživanja

Dijeta sa gljivama je novi hit

Dijeta koja potiče iz Velike Britanije, a postala je veoma popularna u Hollywoodu, naziva se još i M-Plan, a zahvaljujući njoj već su smršavile Kelly Osbourne i Katy Perry.

nova dijeta

Ova dijeta omogućava da smanjite obim struka, bedara i nadlaktica, dok vaše grudi ostaju netaknute. Kako to postići? Zamenom redovnog obroka, poput ručka ili večere, jelom u kojem gljive zauzimaju najvažnije mesto. Tako se treba hraniti 14 dana.

Ipak, eksperti su skeptični.

"Rieč je jednostavno o prehrani s niskim unosom kalorija", objašnjava dijetetičarka Tanya Zuckerbrot za ABC News. "Sigurna sam da ćete tako izgubiti na kilaži, ali je činjenica da ne postoji hrana čijim konzumiranjem ćete smršaviti na ciljanim dielovima tijela. Svejedno je jesu li to gljive ili odrezak, zakoni termodinamike diktiraju gubitak kilograma, dakle, ako unosite manje kalorija smršavit ćete i nemoguće je da će se to desiti svuda, osim na grudima".

Ipak, gljive su sjajna hrana.

"Jedna čaša gljiva ima samo 25 kalorija i dva grama vlakana. One su također odličan izvor kalija. Jedna čaša sadrži više kalija nego banana ili čaša soka od narandže", dodaje Zuckerbrot.

Izvor: KLIX

Vaši komentari:

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentaraDetalji strane
apoteka prirodni preparati
Kreme i Melemi