Zdravstvo

opšte informacije

 

MOBILNI MAMOGRAF

 

Mobilni mamograf

Mamograf je kupljen iz sredstva prikupljenih u humanitarnoj akciji koju je sprovelo Ministartvo zdravlja i B92. Mamograf se koristi u okviru projekta "Srbija protiv raka" i služi za scrining dijagnostiku, metodu za rano otkrivanje raka dojke. U okviru ovog projekta mobilni mamograf če obići sve veće gradove Srbije a pregledi su besplatni.

 

mobilni mamograf na beogradskom sajmu

mobilni mamograf - raspored

Na osnovu informacije dobijene od Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije, obaveštavamo vas da mobilni mamograf trenutno nije u funkciji.
Novi raspored će biti naknadno objavljen.

 


MAMOGRAF

Mamograf je specijalni rentgenski aparat kojim se izvodi mamografija - radiološka metoda pregleda dojki. Mamograf je najsigurniji i najprecizniji (bar do sada) aparat za rano otkrivanje tumora dojke: Aparat koristi nisku dozu X zraka pa je telo izloženo niskom dozom radijacije, jednako količini koju naše telo primi usled normalne radijacije Zemlje na severnoj polulopti u toku 6 meseci. Mada se kod nas preporučuje da prvi pregled mamografom bude posle 35 godine starosti (ovu preporuku smo uočili na nekoliko sajtova naših domova zdravlja), proizvođači ovih aparata preporučuju da to bude posle četrdesete godine života. Zašto? Odgovor pronađite na našoj stranici o mamografiji...»

 

Vaši komentari:

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentaraDetalji strane
apoteka prirodni preparati
Kreme i Melemi