Zdravstvo

zdravlje - istraživanja

 

Naučnici otkrili lečenje tumora pomoću elektomagnetskih polja

lečenje tumora elktromagnetnim poljimaNaučni su možda blizu otkrića lečenja tumora pomoću elektromagnetskih polja. Pacijenti koji učestvuju u kliničkom ispitivanju u ovom eksperimentu dobili su živu koja podsjeća na antenu, a koju su morali staviti u usta, a potom su njihova tijela spojena sa elektromagnetnim poljem.

Kod malog broja onih koji su tri puta nedeljno imali ovaj tretman došlo je do značajnog poboljšanja. Kod nekih se tumor smanjio, kod drugih je prestao rasti, a zdrave ćelije su ostale ne promenjene.

Međutim, grupa naučnika iz Švicarske, Francuske, Brazila i SAD-a, koji su obavili ovo istraživanje i objavili ga u Britanskom časopisu o tumorima, kažu da je sve još uvijek u ranoj fazi, te da će u narednom periodu biti potrebno uložiti veće napore u ovakvo istraživanje.

Profesor Boris Pasche sa Univerziteta u Briminghamu je rekao da bi ovakav vid lečenja dugotrajno mogao biti uspešan i to u kombinaciji sa drugim terapijama. On je također izjavio i to da prikuplja novac za daljnje istraživanje koje će se provoditi na pacijentima širom sveta.

Rezultati su pokazali da niska frekvencija elektromagnetnih polja zaustavlja rast tumora, te da su različite vrste tumora različito "odgovorile" na ovakav tretman.

Ovakav način lečenja bi mogao biti sporan, bar kada je u pitanju njegovo priznavanje u standardnoj medicini, jer je nedavno objavljeno istraživanje u kojem se kaže da mobilni telefoni primera radi mogu izazvati različite vrste raka, pa i leukemiju.

Januar 2012.

 

Vaši komentari:

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentaraDetalji strane
apoteka prirodni preparati
Kreme i Melemi