Zdravstvo

Vesti :: Bazari zdravlja u subotu u Lazarevcu i na Zvezdari Izvor:Studio B

xxxSekretarijat za zdravstvo u saradnji sa domovima zdravlja „Lazarevac" i „Zvezdara" sutra od 10 do 13 časova organizuje bazare zdravlja u Lazarevcu, kod Rudarske česme, i na Zvezdari, ispred školskog ulaza Doma zdravlja „Zvezdara".

Građanima će biti dostupne usluge merenja telesne mase, visine i utvrđivanje indeksa telesne mase, merenje krvnog pritiska i pulsa, kao i ultrazvuk abdomena. Lekari i medicinski tehničari domova zdravlja davaće savete o dojenju, fizičkoj aktivnosti, pravilnoj ishrani i higijeni i bolestima usta i zuba. Na zvezdarskom bazaru biće postavljena tri tematska štanda - Da li znaš svoj rizik, Čuvajmo svoj osmeh i kampanja „I plus i minus".

Na bazaru zdravlja u Lazarevcu deca ometena u razvoju imaće štand gde će predstaviti svoje rukotvorine od drveta, gline, hartije, plastelina, a autori će sami odlučiće da li će ova izložba biti i prodajna. Građani će na bazaru biti služeni voće i flaširana voda i deljen edukativni materijal - brošure i flajeri sačinjeni u Patronažnoj službi Doma zdravlja „Lazarevac". Među učesnicima je i opštinska organizacija Crvenog krsta Lazarevca.

Arhiva vesti ...»

Vaši komentari:

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentaraDetalji strane
apoteka prirodni preparati
Kreme i Melemi