Zdravstvo

Vesti :: BOTOKS NE SME DA SE KORISTI ZA BORE

xxxMinistarstvo zdravlja i Agencija za lekove juče obavestili javnost u Srbiji da je zabranjena upotreba ovog preparata

Dve nedelje su bile potrebne nadležnima da obznane svima da je primena botoksa u kozmetičke svrhe ilegalna! Pre isto toliko vremena Kurir je objavio svoje skandalozno otkriće da se u Srbiji, iako nije registrovan za to, botoks koristi u klinikama za estetsku hirurgiju, ali i u kozmetičkim salonima, gde nikako ne bi trebalo da se nalazi. Takođe, dr Miodrag Colić kazao nam je da ga on koristi za „peglanje bora", baš kao i svi drugi u svetu.

Ministarstvo zdravlja je posle našeg pisanja poslalo sve tri svoje inspekcije u ustanove u kojima se primenjuje botoks. Kako su nam rekli, „nema još rezultata njihovog nadzora". Istovremeno, oni i Agencija za lekove i medicinska sredstva juče su objavili da „u Srbiji nije dozvoljeno korišćenje botoksa u estetskoj hirurgiji i jedino je dozvoljena upotreba leka „disport" za tretiranje pojedinih oboljenja.

- Botoks nije odobren za primenu u estetskoj hirurgiji i mogu ga davati samo lekari koji su prošli adekvatnu obuku - saopštio je Aleksandar Tucović iz Agencije za lekove.

Izvor:KURIR 09.11.2011.

Arhiva vesti...»

Vaši komentari:

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentaraDetalji strane
apoteka prirodni preparati
Kreme i Melemi