Zdravstvo

Vesti :: Direktor Urgentnog centra: Pacijenti će dobiti uslove kakve zaslužuju

nega pacijenataBolesni više neće zbog nedostatka prostora ležati na kolicima. Napravili smo jedinstveni centar u kom se skupljaju sve informacije o slobodnim mestima

Urgentni centar danas slavi veliki jubilej - 25 godina rada, a ova ustanova nedavno je dobila novog direktora, dr Zlatibora Lončara.

- Statistike kažu da se Beograd povećao za 300.000 stanovnika, a naši kapaciteti ostali su isti. Ujedno, to je naš najveći problem! Jer pre 25 godina broj pregleda godišnje iznosio je 116.000, a danas više od 200.000. Nemamo mogućnost da povećamo broj zaposlenih jer se on određuje na osnovu broja kreveta. Moj jedini cilj je da Urgentni dobije svoje zasluženo mesto u srpskom zdravstvu, ali i da se pacijenti u njemu osećaju kao da su bili u bilo kojoj evropskoj ustanovi.

♦ Dešava se da u Urgentnom pacijenti leže na kolicima u hitnom prijemu, a da se reanimacija u koronarnoj jedinici odvija na podu...
- Neće više biti tako! U proteklih nekoliko nedelja, otkako sam na ovom mestu, napravio sam plan organizacije rada. Udružili smo se sa svim bolnicama u gradu, Štabom za vanredne situacije i Sekretarijatom za zdravstvo. Napravili smo jedinstveni centar u kom se skupljaju sve informacije o slobodnim mestima u Beogradu. Od nekada 40 „prekobrojnih“, sada imamo do 12.

♦ Kada počinju sa radom konzilijum za tumore i dobrovoljno davanje krvi?
- Prekjuče su prvi davaoci imali priliku da daju krv jer smo otvorili odeljenje transfuzije. A od juče je počeo rad konzilijuma. Pacijenti koji su kod nas operisali tumore više ne moraju da odlaze u druge ustanove na konzilijume.

My Great Web page

Izvor:KURIR 05.12.2012.god.

Arhiva vesti...»

Vaši komentari:

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentaraDetalji strane
apoteka prirodni preparati
Kreme i Melemi