Zdravstvo

Vesti :: Donacija najsavremenije opreme za otkrivanje raka materice

xxxGinekološko-akušerskoj klinici Kliničkog centra Srbije (KBC) danas je uručena najsavremenija oprema za dijagnostifikovanje raka grlića materice vredna više od 90.000 dolara.

Reč je o donaciji američke kompanije Holodžik i njenog distributera za Srbiju TimCo, a stručnjaci iz Srbije će se u narednih mesec dana obučavati da koriste savremeni aparat.

Ministar zdravlja Srbije Zoran Stanković je na svečanosti u Dekanatu Medicinskog fakulteta u Beogradu tim povodom istakao da će primenom najsavremenijie opreme biti ostvarene značajne uštede.

On je rekao da je donacija američke kompanije veliki doprinos u sprovođenju nacionalnog programa "Srbija protiv raka". Ambasadorka SAD u Srbiji Meri Vorlik je kazala da će tom donacijom biti spaseni životi mnogih mladih žena, kao i da je time "ugrađena još jedna cigla u već jak most koji povezuje naše dve nacije".

Direktor Ginekološko-akušerske klinike Aleksandar LJubić je rekao da takav aparat ne postoji u Srbiji i izrazio nadu da će od sledeće godine biti primenjivan u punom kapacitetu.

Izvršni direktor Holdžinga DŽek Kaming je podsetio da su maligne bolesti vodeći uzrok smrtnosti u svetu i da savremeni aparati omogućavaju da se one dijagnostifikuju na vreme i tako spreči smrtan ishod.

Svečanosti su između ostalih prisustvovali i direktor KBC Đorđe Bajec i dekan Medicinskog fakulteta Vladimir Bumbaširević.

Izvor:BLIC 26.10.2011.

Arhiva vesti...»

Vaši komentari:

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentaraDetalji strane
apoteka prirodni preparati
Kreme i Melemi