Zdravstvo

Vesti :: Milosavljević najavio plaćanje lekara po učinku

xxxMinistar zdravlja Srbije Tomica Milosavljević najavio je danas da će na osnovu izmene Zakona o platama javnih službenika, plate lekara zavisiti od učinka u radu, ali nije precizirao kako će se to računati.

Nakon učešća na skupu o zdravstvu u Srbiji, Milosavljević je novinarima u Beogradu rekao da će Skupština Srbije izmene tog zakona usvojiti najesen.

Ministar je rekao i da je u toku uvodjenje kompjuterskih baza podataka u bolnicama u Srbiji, na osnovu kredita Svetske banke od 10,5 miliona evra, kao i da bi taj posao trebalo da bude završen do 2015. godine.

"U toku je "informatizacija" 15 bolnica koja će biti završena do 2011. godine", rekao je Milosavljević i podsetio da je u okviru projekta "Razvoj zdravstva u Srbiji" u Republičkom zavodu za zdravstveno osiguranje uvedena kompjuterska baza podataka.

Predstavnik Svetske banke u Srbiji Sajmon Grej rekao je novinarima da će uvodjenje kompjuterskih baza podataka u bolnicama smanjiti korupciju u zdravstvu.

"Transparentni informacioni sistem će smanjiti korupciju u zdravstvu u Srbiji", rekao je Grej i dodao da Svetska banka podržava novi sistem plaćanja lekara i bolnica u Srbiji po učinku i efikasnosti u radu koji treba da se uvede.

Izvor: BLIC 24.06.2010

Arhiva vesti...»

 

Vaši komentari:

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentaraDetalji strane
apoteka prirodni preparati
Kreme i Melemi