Zdravstvo

Vesti :: Mućke "belih mantila"

xxxGRANSKI sindikat zdravstva i socijalne zaštite "Nezavisnost" je još pre tri godine pokušao da obelodani malverzacije u zdravstvu, upozoravajući Ministarstvo zdravlja Srbije na nezakonite radnje dr Jasminke Jelić i dr Branke Grujić, bivših direktorki Domova zdravlja Palulula i Zvezdara.

One su se našle u grupi lekara koji su od nedavno u pritvoru.
Ovo u razgovoru za "Novosti" kaže Goran Dejanović, sekretar Granskog sindikata "Nezavisnost". Dejanović, u ime ove organizacije, javno poziva prof. dr Draganu Jovanović,doskorašnjeg sekretara za zdravstvo, da povuče svoju ostavku i nastavi započeto, jer kako kaže, "posao još nije završen"!
- U to vreme, predstavnik Granskog sindikata u Domu zdravlja "Dr Milutin Ivković", na
Paliluli, bila je viša medicinska sestra Milka Marković, koju je dr Jasminka Jelić, bukvalno progonila zbog svih saznanja o zloupotrebama do kojih smo došli - priča Dejanović. - Otkrili smo da je dr Jelić, nameštala tendere, ugovarala kupovinu mobilnih telefona za svoje prijatelje po daleko višim cenama od prodajnih, davala visoke stimulacije bliskim ljudima, a svoje prijatelje vodila je na razne kongrese i putovanja.
Međutim, na rad dr Jasminke Jelić, ministar zdravlja, prof. dr Tomica Milosavljević, nije imao nikakve primedbe. Naprotiv, ovu ustanovu je lane Ministarstvo zdravlja izabralo za najbolju u Srbiji.
- Dom zdravlja Palilula, koji je po oceni mojih prethodnika i ministra Milosavljevića ocenjen najboljim, nedavno je njegovom odlukom ostao bez 25 medicinskih sestara koje su raspoređene u KBC Zemun - podseća prof. dr Dragana Jovanović. - Kako je moguće da se odjednom pojavio višak velikog broja medicinskog osoblja, koje su doprineli rejtingu ustanove.
U Domu zdravlja Zvezdara je u vreme dr Branke Grujić, navodi Dejanović, "na sceni bila strahovlada". I u ovoj zdravstvenoj ustanovi, kao i u DZ Palilula bilo je nameštanja tendera, isplaćivanja stimulacija i dnevnica za određen kadar, kao i nabavljanje opreme po svojoj volji.

OD OPTUŽBE DO FOTELJE
UPRKOS mnogobrojnim optužbama na njen rad, dr Jasminka Jelić, koja je 15. decembra prestala da bude direktor Doma zdravlja Palulula, sela je u drugu direktorsku fotelju, preuzevši mesto prvog čoveka farmaceutske kompanije "Vetfarm". I dr Branka Grujić, koja je kršila zakon o javnim nabavkama i nameštala tendere, nije odmah krivično odgovarala, već je mesecima radila u ambulanti na Odeljenju opšte medicine.

Izvor:NOVOSTI

Arhiva vesti...»

Vaši komentari:

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentaraDetalji strane
apoteka prirodni preparati
Kreme i Melemi