Zdravstvo

Vesti :: Od danas novi deo za negu pacijenata na VMA

Od danas novi deo za negu pacijenata na VMA Ministar odbrane Dragan Šutanovac danas će otvoriti prošireni deo za postoperativnu intenzivnu negu na Klinici Vojnomedicinske akademije za anesteziju i reanimaciju.

Odeljenje za postoperativnu intenzivnu negu prošireno je izgradnjom 135 kvadrata novog prostora koji je podeljen u dva dela - za intenzivnu negu pacijenata sa transplantiranim organima i za intenzivnu negu kardiohiruških pacijenata.

Otvaranju novoizgrađenog odeljenja prisustvovaće i ministar nacionalne odbrane Angole Kandido Pereira doš Santoš Van Dunem, najavilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

Šutanovac i Van Dunem su juče potpisali Sporazum o saradnji u oblasti odbrane dve države a razgovarali su i o mogućnosti za izgradnju vojne bolnice i rekonstrukciju vojne baze u toj afričko jdržavi.

Tema razgovora bili su remont naružanja, koje koristi vojska Angole, u našoj zemlji, kao i prodaja toj afričkoj zemlji naoružanja i vojne opreme koji se proizvode u Srbiji.

Dvojica ministara razgovarali su i o školovanju i usavršavanju oficira i kadeta iz Angole na vojno obrazovnim i medicinskim ustanovama u Srbiji.

Izvor: BLIC 06.06.2012.god.

Arhiva vesti...»

Vaši komentari:

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentaraDetalji strane
apoteka prirodni preparati
Kreme i Melemi