Zdravstvo

Vesti :: Operacijom smršala 56 kilograma

Operacijom želuca smršala 60 kg"Imala sam skoro 150 kilograma pre devet meseci i zahvaljujući laparoskopskoj operaciji želuca uspela sam da smršam 56 kilogarama, da svoju težinu smanjim za trećinu.

Sada nosim kratke haljine i štikle, konfekcijski broj mi je 44, a nekadašnji 60. O hrani više i ne razmišljam", priča Dragana Sabovljević (35), sekretarica iz Beograda, jedna od prvih pacijenta kojima je urađen bajpas želuca, operativni zahvat za lečenje gojaznosti.

Ona bi - kako kaže - svakome preporučila da dođe u Klinički centar Srbije i na ovaj način reši svoj problem sa gojaznošću.

Posle Dragane sledilo je još 70 uspešnih operacija u lečenju ekstremne gojaznosti na Prvoj hirurškoj klici.

A juče se našim lekarima Prve hriruške klinike u sali pridružio njihov gost i prijatelj profesor dr Rudolf A. Vajner, najpriznatiji svetski stručnjak metaboličke hirurgije.

Zajedno sa njima izveo je uspešnu operaciju, a oni su, kako kaže prof. dr Đorđe Bajec, direktor KCS, "krali" vešte poteze čuvenog profesora koji iza sebe ima više od 4.500 operacija.

Dragana Sabovljević pre operacije

Dragana Sabovljević pre operacije

- Operacija ekstremno gojaznim osobama produžava život 20 godina, a troškovi lečenja posledica gojaznosti se drastično smanjuju. Jedna od posledica gojaznosti je i dijabetes koja je skupo i rasprostranjeno oboljenje - objašnjava prof. dr Vajner koji je i počasni član Udruženja za hirurško lečenje patološke gojaznosti Srbije.

 

Rudolf Vajner i njegov domaćin Đorđe Bajec

Rudolf Vajner i njegov domaćin Đorđe Bajec

 

Prema njegovim rečima oko 15 odsto ljudi čak i u Srbiji ima šećernu bolest koju prate komplikacije. Zato su -kako kaže Rudolf Vajner - ovakve operacije važne u rešavanju problema prekomerno gojaznih osoba.

Izvor: BLIC 01.04.2012.god.

Arhiva vesti...»

 

 

 

Vaši komentari:

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentaraDetalji strane
apoteka prirodni preparati
Kreme i Melemi