Zdravstvo

Vesti :: Predstavljen bolnički informacioni sistem u Opštoj bolnici u Zrenjaninu Izvor:Economy

xxxMinistar zdravlja u Vladi Republike Srbije Tomica Milosavljević prisustvovao je danas prezentaciji bolničkog informacionog sistema u Opštoj bolnici u Zrenjaninu. Milosavljević je tom prilikom ocenio da je informacioni sistem sredstvo koje treba da nam pomogne da kroz investiranje u narednom periodu još više unapredimo zdravstvo Srbije. On je podsetio na to da je u okviru projekta Ministarstva zdravlja "Razvoj zdravstva Srbije", koji se sprovodi uz podršku Svetske banke, 2006. godine pokrenuto unapređenje bolničkog informacionog sistema u Opštoj bolnici u Zrenjaninu.

Ministar je ocenio da će ta bolnica, osim u informacionom sistemu, prednjačiti i u zdravstvenoj zaštiti, i najavio da će Republika i pokrajina zajedno sa Svetskom bankom pomoći da se posle dve i po decenije dovrši izgradnja i opremanje te zdravstvene ustanove.

Prema njegovim rečima, informacioni sistem u zrenjaninskoj bolnici dnevno evidentira približno 2.000 kontakata pacijenata sa lekarima i drugim pružaocima usluga i pošalje oko 7.000 elektronskih faktura Republičkom zavodu za zdravstveno osiguranje.
Pročitajte vesti u celini ....»
Arhiva vesti ...»

Vaši komentari:

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentaraDetalji strane
apoteka prirodni preparati
Kreme i Melemi