Zdravstvo

Vesti :: Predstavljen centralni informacioni servis u zdravstvu

xxxBEOGRAD - Centralni informacioni servis (CIS), koji sadrži podatke o svim zdravstvenim ustanovama, zaposlenima, medicinskoj opremi, a koji u završnoj fazi i čija je vrednost 600.000 evra predstavljen je danas u Institutu za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut".

 

Taj institut biće nadležan za njegovo dalje sprovođenje i razvoj, a zdravstvene ustanove će preko internet aplikacije održavati svoje podatke u CIS-u.

Ministarstvo zdravlja, Republički zavod za zdravstveno osiguranje, mreže zavoda za javno zdravlje i menadžmenta same ustanove moći će u svakom trenutku da dobiju ažurne podatke za svoje potrebe, rečeno je tokom predstavljanja sistema koji je realizovan u okviru projekta "Razvoj zdravstva Srbije".

Prema rečima direktorke Instituta "Batut" Tanje Knežević, CIS je resurs sa velikim potencijalom za razvoj komore zdravstvenih radnika, komore zdravstvenih ustanova, privatnog sektora i portala za građane.

U toku 2009. godine, CIS će se povezati sa Agencijom za privredne registre i tako obezbediti podatke o zdravstvenim ustanovama iz privatnog sektora, a do 2011. godine "Batut" će u okviru novog projekta razviti portal za građane e-zdravlje.

Predstavljanju CIS-a prisustvovala je državna sekretarka Ministarstva zdravlja Nevena Karanović i koordinator projekta Nada Teodosijević.

Izvor:RTV

Arhiva vesti...»

Vaši komentari:

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentaraDetalji strane
apoteka prirodni preparati
Kreme i Melemi