Zdravstvo

Vesti :: Sindikat lekara protiv Milosavljevića

xxxPredsednik Sindikata lekara i farmaceuta Dragan Cvetić je danas izjavio da je princip za koji se sada zalaže ministar zdravlja Tomica Milosavljević u suprotnosti sa nedavnim merama istog ministra u vezi s dopunskim radom lekara.

U Cvetićevom saopštenju za medije se kaže da je "to u bitnoj suprotnosti sa merama o dopunskom radu lekara, kada je praktično taj rad zabranio i napravio diskriminaciju među doktorima deleći ih na tri grupe".
"U prvu grupu spadaju nedodirljivi, odnosno nastavni kadar koji radi na klinikama, na Medicinskom fakultetu i privatno bez ikakvih ograničenja, jer oni spadaju u prosvetu", rekao je on.


"Druga grupa su doktori koje rade dopunski u večernjim klinikama u svojim ustanovama, što je jedva po negde zaživelo, a treća grupa su doktori koji bi radili dopunski van svoje ustanove, ali koji za to moraju dobiti odobrenje ustanove i ministarstva i podeliti svoje radno vreme na 80 odsto u ustanovi, a 20 odsto na drugom mestu", dodao je Cvetić.


On tvrdi da su ove mere u suprotnosti sa Zakonom o radu i Ustavom i da su izazvale veliko nezadovoljstvo lekara.
"Lekarska profesija bi od strane državne administracije morala da bude prepoznata kao profesija od posebnog društvenog značaja, jer ona to i jeste", zaključio je Cvetić.
Izvor: BLIC 04.04.2010.

Arhiva vesti...»

Vaši komentari:

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentaraDetalji strane
apoteka prirodni preparati
Kreme i Melemi