Zdravstvo

Vesti :: Upozorenje Svetske zdravstvene organizacije Izvor:BBC

xxxSvetska zdravstvena organizacija (SZO) upozorila je da bi opuštanje u brobi protiv svinjskog gripa bilo opasno.
Odgovarajući na izjavu meksičkog ministra zdravlja da epidemija u toj zemlji jenjava, naučnici SZO poručuju da je potrebno ostati pripravan, pošto bi bolest mogla da se vrati.Do sada je u 18 zemalja potvrdjeno 898 slučajeva svinjskog gripa.Ta bolest bi uskoro mogla da se proširi na celu teritroju SAD, kažu američke vlasti, pošto je do sada više od polovine država prijavilo prisustvo virusa.

Apel SAD, Meksika i Kanade

Tri zemlje najteže pogođene svinjskim gripom -- Meksiko, SAD i Kanada -- uptuile su zajednički apel da se ne dozvoli da ova epidemija ugrozi svetsku trgovinu.

Ministri poljoprivrede triju zemalja upozorili su svetske vlade da ne koriste svinjski grip kako bi uvele nepotrebna trgovinska ograničenja.

Međunarodne agencije, uključujući Svetsku zdravstvenu organizaciju, takođe su izdale saopštenje u kojem se insistira da za zabranu svinjskog mesa nema nikakvog opravdanja, s obzirom da nema nikakvih dokaza da se virus prenosi preko hrane.

Nekoliko zemalja, među kojima su Kina i Rusija, uvele su restrikcije na uvoz svinjentine, dok je u Egiptu došlo do sukoba građana s vlastima u vezi sa naredbom za pokolj svinja.

Kliknite da bi ste pročitali vest u celini.....»

Vaši komentari:

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentaraDetalji strane
apoteka prirodni preparati
Kreme i Melemi