Zdravstvo

Vesti :: Zastarela sistematizacija na klinikama, obim posla raste

Direktor KCSDirektor Kliničkog centra Srbije Miljko Ristić izjavio je da je sistematizacija na klinikama u okviru te ustanove napravljena pre oko 10 godina, a u međuvremenu se obim posla u pojedinim klinikama povećao i za sto odsto...

Ristić je, gostujući na Radio-televiziji Srbije, naveo da prema aktuelnim propisima i sistematizaciji Ministarstva zdravlja, u Kliničkom centru Srbije treba da radi 1.300 lekara, a manjak osoblja ova ustanova pokušava da nadoknadi sopstvenim sredstvima.

„Bez obzira na odluke i propise, mi smo jedan broj lekara primili na račun sopstvenih sredstava”, kazao je Ristić i precizirao da po tom osnovu na određeno vreme radi oko 50 lekara.

Prema njegovim rečima, problem predstavlja i manjak medicinskih sestara u Urgentnom centru, dok su među specijalistima najtraženiji radiolozi.

S druge strane, dodao je Ristić, Klinički centar Srbije se suočava s viškom nemedicinskog, administrativnog osoblja. Prema postojećoj sistematizaciji, 400 nemedicinskih radnika proglašeno je viškom. Od tog broja, 250 njih zamenjeno je medicinskim radnicima, kojih još nedostaje.

Kada je reč o odlasku medicinskih radnika u inostranstvo, prema podacima Kliničkog centra, u poslednje dve godine dva hirurga iz ove ustanove otišla su da rade u Dubai, a jedan lekar otišao je u Italiju.

Izvor: POLITIKA 27. 11. 2013.god.

Arhiva vesti...

Vaši komentari:

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentaraDetalji strane
apoteka prirodni preparati
Kreme i Melemi