Zdravstvo

Vesti :: ŽENA U PRIŠTINI UMRLA OD SVINJSKOG GRIPA?! Izvor:Press

xxxAlbanka koja je pre dve nedelje na Kosovo došla iz Švajcarske umrla juče u bolnici u Prištini. Žena imala sve simptome svinjskog gripa!
Testiranje u toku... Analiza krvi preminule Albanke još nije završena U Prištini je juče preminula pacijentkinja za koju se sumnja da je obolela od novog, meksičkog gripa, javili su lokalni mediji. Prvi slučaj opasnog virusa na Kosovu prijavljen je u Univerzitetskom kliničkom centru, u službi Hitne pomoći u Prištini.

Zvaničnici Nacionalnog instituta za zdravstvo obavestili su na konferenciji za medije da se očekuje potvrda analiza da bi se videlo da li se stvarno radi o gripu A, koji je dosad u svetu odneo 30 života.

Vratila se iz Švajcarske

Direktor Instituta Naser Ramadani potvrdio je da je pacijentkinja za koju se sumnja da je obolela od novog gripa primljena preksinoć u bolnicu s problemima u radu srca i pluća, koji su karakteristični za tu vrstu gripa. Prva pacijentkinja na Kosovu kod koje se sumnja da ima novi, meksički grip je iz opštine Vitina, a pre dve nedelje vratila se iz Švajcarske. Član Radne grupe za pandemiju Ministarstva zdravlja Srbije Branislav Tiodorović kaže za Press da će se, ukoliko bude potvrđeno da je pacijentkinja s Kosova imala meksički grip, odmah proveriti kuda se ona kretala i da li je boravila na teritoriji Srbije.

Pročitajte vesti u celini ....»

Vaši komentari:

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentaraDetalji strane
apoteka prirodni preparati
Kreme i Melemi