Zdravstvo

Vesti :: Američke arhitekte grade "Dedinje 2"

grade američke arhitekteNajkasnije u julu trebalo bi da počnu radovi na izgradnji Klinike za kardiovaskularne bolesti “Dedinje 2”. Taj projekat drastično bi smanjio liste čekanja za najsloženije operacije na srcu.

“Dedinje 2” trebalo bi da učini da više od 3.000 ljudi koji čekaju na razne intervencije na srcu, dođu na red pre, na primer, decembra 2019, kada će poslednji pacijent sa liste čekanja stići na kateterizaciju srca. Zbog nedostatka kapaciteta u ovoj bolnici bolesnici čekaju godinama i na ugradnju baj-pasa čak do maja 2016, a na ugradnju veštačkih valvula do jula 2018.

- “Dedinje 2” je jedan zdrav projekat koji će koštati 25 do 30 miliona evra za komletnu izgradnju bolnice sa najmodernijom opremom. Nova zgrada prostiraće se na 11.500 kvadratnih metara i biće pravljena po najvećim svetskim standardima. Glavni projektant je CIP, a učestvovale su i američke arhitekte, koje su implementirale američke standarde u gradnji bolnice - kaže za “Blic” prof. dr Boško Đukanović, direktor Klinike za kardiovaskularne bolesti “Dedinje”.

Igor Mirović, ministar regionalnog razvoja i lokalne samouprave, kaže za “Blic” da je to ministarstvo je obezbedilo jedan deo sredstava, a da će igradnjka početi kada se reše određeni imovinski odnosi i završi projektna dokumentacija.

Rodoljub Drašković vlasnik „Svislajon Takova” želi da pomogne u finansiranju izgradnje nove bolnice, s obzirom na to da će država dati samo deo novca.

- Stojim na raspolaganju i imam želju da pomognem. Čekam građevinsku dozvolu, kao i predračun jer je moj plan da se u naredne tri godine sve završi - ističe za “Blic” Rodoljub Drašković.

Izvor: BLIC 24. 03. 2014.god.

Arhiva vesti...»

Vaši komentari:

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentaraDetalji strane
apoteka prirodni preparati
Kreme i Melemi