Zdravstvo

Vesti :: Od februara uplate penzijskog osiguranja po izboru

penzijeGradjani koji sami plaćaju doprinos za penzije od uplate za februar mogu da se opredele za jednu od 13 osnovica osiguranja bez obzira na stručnu spremu koju imaju.

Gradjani koji sami plaćaju doprinos za penzije od uplate za februar mogu da se opredele za jednu od 13 osnovica osiguranja bez obzira na stručnu spremu koju imaju, saopštio je danas Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje.

Nove osnovice osiguranja više su za 3,49 odsto od dosadašnjih, zbog uskladjivanja sa kretanjem zarada u prethodnom kvartalu, dodaje se u saopštenju.

Najniža osnovica iznosi 35 odsto prosečne republičke zarade iz prethodnog tromesečja (19.498 dinara), a najviša pet prosečnih plata (278.540 dinara).

Doprinos za penzijsko-invalidsko osiguranje je 22 odsto, što znači da će se mesečni izdatak kretati u rasponu od 4.289 dinara do 61.278 dinara, dodaje se u saopštenju.

Novi iznosi primenjivaće se za uplate doprinosa za februar, mart i april 2012. godine, podsetio je Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje.

Izvor: SMEDIA 31.01.2012.god

Arhiva vesti...»

 

Vaši komentari:

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentaraDetalji strane
apoteka prirodni preparati
Kreme i Melemi