Zdravstvo

Vesti :: Zdravstveni radnici odustali od obustave rada Izvor :Blic

Odluka o štrajku zdravstvenih radnika, koji je bio najavljen za ponedeljak, 11. maja, stavljena je van snage, izjavio je juče predsednik Sindikata zdravstva i socijalne zaštite Republike Srpske (RS) Milenko Granulić. Nakon vanredne sednice Republičkog odbora ovog sindikata, Granulić je rekao novinarima u Banjaluci da su predstavnici sva tri sindikata u zdravstvu u razgovoru sa predstavnicima Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS u protekla tri dana usaglasili tekst izmena i dopuna Zakona o platama zdravstvenih lica u javnim ustanovama...

On je naveo da ne razume odluku predstavnika Strukovnog sindikata doktora medicine RS da se povuku iz zajedničkih pregovora oko plata i pozvao sve radnike u zdravstvu da se još malo strpe i da ne dozvole bilo kakvo cepanje i deljenje, jer će se, kako je rekao, naći kompromis sa Ministarstvom.
"Zajedno smo usaglasili tekst o izmenama i dopunama Zakona o platama zdravstvenih lica u javnim ustanovama koji smo poslali u Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite, tako da ne razumem njihovu odluku", rekao je Granulić.
"Ako se nešto usaglasi, korektno je da se to i privede kraju", istakao je Granulić, i dodao da su sindikati pristali i da se koriguju koeficijenti za subspecijaliste.
On je naveo da se suština izmena i dopuna Zakona o platama odnosi na vraćanje teksta Posebnog kolektivnog ugovora, odnosno vraćanja koeficijenata iz Posebnog kolektivnog ugovora, vraćanje visine toplog obroka, regresa i svih prava regulisanih Zakonom o radu i Kolektivnim ugovorom.
Pročitajte vesti u celini ....»

Arhiva vesti ...»

Vaši komentari:

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentaraDetalji strane
apoteka prirodni preparati
Kreme i Melemi