Zdravstvo

Vesti :: Stiže 200.000 ampula citostatika

citostatik 5-fluorouracilaČetiri zdravstvene ustanove ugovorile nabavku "5-fluorouracila", čija nestašica traje već izvesno vreme. Nove količine treba da stignu najkasnije za dvadesetak dana

Za 10 do 20 dana, prema informacijama iz Ministarstva zdravlja, u četiri zdravstvene ustanove u Srbiji trebalo bi da stigne oko 200.000 ampula citostatika "5-fluorouracila". Isporuku ovog deficitarnog leka ugovorili su Institut za onkologiju i radilogiju Srbije, Institut za onkologiju Vojvodine, Zdravstveni centar Užica, Opšta bolnica Pančevo i Zdravstveni centar Valjeva.

Iz Ministarstva saopštavaju da su kontaktirali s veledrogerijama i uspeli da obezbede i dodatne količine ovog leka, i upućuju zdravstvene ustanove da se obrate kvalifikovanim veledrogerijama i da pokrenu postupak javne nabavke nedostajućeg citostatika.

- Sve one zdravstvene ustanove koje imaju potrebu za ovim lekom, a nisu pokrenule postupak javne nabavke, moraju da snose odgovornost, i s tim u vezi Ministarstvo zdravlja će preuzeti mere iz delokruga svojih nadležnosti.

Izvor:NOVOSTI 02.03.2012.god.

Arhiva vesti...»

Vaši komentari:

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentaraDetalji strane
apoteka prirodni preparati
Kreme i Melemi