Zdravstvo

Vesti :: Dr Miljko Ristić novi direktor Kliničkog centra Srbije

novi direktor KC SrbijeKardiohirurg Instituta za kardiovaskularne bolesti KCS dr Miljko Ristić na sledećoj sednici Vlade biće imenovan za novog direktora Kliničkog centra Srbije, potvrdila je ministarka Slavica Đukić Dejanović.

- Moje imenovanje treba da bude na nekom od narednih zasedanja Vlade.Već samo pominjanje da sam kandidat za takav položaj za mene je priznanje, odgovornost, ali i dužnost. Za moje imenovanje postoji načelna saglasnot Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije, iako nisam njihov član.

Ugledni kardiohirurg je najavio da će, ukoliko postane direktor Kliničkog centra, doći do značajnijeg pomaka u vezi sa transplantacijama srca, ali i u sređivanju lista čekanja za kardiohirurške operacije.

Navodeći da direktore kliničkih centara predlaže ministar, Dejanovićeva je na pitanje da li su tačni navodi da je kandidat za mesto direktora KCS prof. dr Miljko Ristić, odgovorila: "Dobro ste čuli".

"Ministar predlaže direktore kliničkih centara, a vlada ih bira, dok direktore bolnica postavlja ministar", precizirala je Dejanovićeva.

Ona je dodala da sve direktore koji su u mandatu nije i nema nameru da dira, izuzev onih koji su bili postavljeni na ta mesta kao vršioci dužnosti.

Ministarka je objasnila da je procedura za postavljenje direktora bolnica takva da Upravni odbor predloža direktore i dodala da su ti predlozi, ukoliko nema nikakvih dilema, za nju bili obavezujući.

Đukić Dejanović, koja je i funkcioner Socijalističke partije Srbije, rekla je i da je "nekoliko direktora postavila, ali da ne veruje da je bilo ko od njih iz SPS-a, jer bi ga poznavala".

Dosadašnji generalni direktor Kliničkog centra Srbije prof. dr Đorđe Bajec podneo je 30. oktobra neopozivu ostavku na to mesto, a odluku je doneo pred sam kraj mandata.

Mediji su ranije objavili da je kandidat za novog direktora KCS prof. dr Miljko Ristić, profesor Medicinskog fakulteta u Beogradu.

Izvor:BLIC 02. 11. 2012.god.

Arhiva vesti...»

Vaši komentari:

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentaraDetalji strane
apoteka prirodni preparati
Kreme i Melemi